Aikido Volwassenen - Ki Aikidovereniging Rotterdam
16235
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-16235,bridge-core-2.9.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-27.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Aikido voor Volwassenen

Aikido voor Volwassenen - Ki Aikido Vereniging Rotterdam

Diversiteit

In de lessen voor volwassenen vind je mannen en vrouwen uit verschillende leeftijdscategorieën en met verschillende achtergronden. Er wordt veel belang gehecht aan de individuele mogelijkheden: iedereen kan in zijn/haar eigen tempo te trainen. In de lessen trainen beginners en gevorderden met elkaar. Elke les begint met basisoefeningen, hierin onderscheiden we drie series. Voor, tussen en na deze series zijn er momenten van stilte waarbij je steeds bij jezelf nagaat hoe je lichaamshouding is. Tevens wordt er dan ki-ademhaling geoefend. De basisoefeningen zijn zo opgebouwd dat daarbij de fysieke activiteit steeds verder afneemt en de kracht en dynamiek van de geest toeneemt.

Ki-training

Na de basisoefening staat de ontwikkeling van Ki centraal. Hierbij leer je goed gegrond te raken in je centrum en je niet door ‘prikkels’ of verstoringen van buitenaf te laten beïnvloeden. Er zijn verschillende oefeningen, tests, ademhalings- en stilte oefeningen.

Aikidotraining

Dit gedeelte richt zich op de Aikido technieken. Samen met een partner (maar soms ook alleen) oefen je Aikido technieken waarbij het samen in harmonie bewegen van groot belang is. De leidende gedachte is dat de geest het lichaam stuurt. Bij deze oefening sluiten de rollen van ‘aanvaller’ (uke) en ‘verdediger’ (nage) op elkaar aan. De ene leidt en de ander volgt, samen ben je in harmonie.

Wapentraining

Een ander onderdeel van de training is wapentraining. Wij gebruiken de bokken (houten zwaard), jo (houten staf) en tanto (houten mes). Veel reguliere Aikido technieken zijn afgeleid van bokken technieken. Met wapentraining krijg je dan ook inzicht in de veelzijdige toepasbaarheid van de Aikido technieken.

Lesrooster

Het seizoen loopt van september tot en met juni. In het zomerseizoen wordt normaal gesproken 1x per week doorgetraind, de dag wordt met de leden afgestemd.


Dinsdag, 19:30 – 21:30, Volwassenen

Donderdag, 19:00 – 21:00, Volwassenen

Zaterdag, 10:00 – 12:00, Volwassenen

Zaterdag, 12:30 – 13:30, Kenjutsu (Kashima no Tachi)


Kosten

Introductie (10 weken) €10,-

Lidmaatschap voor één seizoen €370,-

Er zijn 2 kortingsregelingen: het Uitkeringstarief (10% korting) en het

Gezins-/Huishoudenstarief (20% per additioneel gezinslid). Ook kan er gebruik worden gemaakt van de Rotterdampas. Hierbij krijg je €25,- korting op je eerste contributie.


Gratis Kennismaking

Wil je een keer Aikido een keer uitproberen? Doe dan gewoon een keer mee, de eerste les is gratis! Aanmelden kan via het formulier op de contactpagina of via info@kiaikidorotterdam.nl.