Kenjutsu - Kashima no Tachi - Ki Aikidovereniging Rotterdam
16648
page-template-default,page,page-id-16648,bridge-core-2.9.5,qode-page-transition-enabled,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-27.9,qode-theme-bridge,qode_header_in_grid,wpb-js-composer js-comp-ver-6.7.0,vc_responsive

Kenjutsu - Kashima no Tachi

Kashima no Tachi Training

Zaterdag 12:15u – 13:15u

Contributie niet clubleden

5 euro per les of

15 euro per maand

Kosten voor wapens

Tijdens de training wordt er met een bokuto en een fukuro shinai gewerkt. Deze zijn niet vanaf les 1 nodig, maar naar verloop van tijd is het handig je eigen wapens aan te schaffen. De prijs van een bokuto begint bij €90, een fukuro shinai vanaf €130.

Kenjutsu Training – nieuw dit seizoen

Vanaf seizoen 23/24, kan in Rotterdam, bij onze vereniging naast Aikido ook worden getraind in Kenjutsu (zwaardvechten). De stijl van Kenjutsu heet Kashima no Tachi. De beoefening van Aikido en Kenjutsu complementeert elkaar in het ontwikkelen en gebruiken van een sterk centrum (hara of tanden), en een kalme geest. Door het continue observeren hoe je lichamelijke een geestelijke beweegt, werk je over tijd naar het integreren van lichaam en geest.

Het beoefenen van Kashima no Tachi vergt continue alertheid en concentratie zonder dat je er door bevangen raakt. Tevens train je hoe je omgaat met stress die wordt opgeroepen door het werken met de relatief zware houten zwaarden en directe interactie. Verantwoordelijkheid om zorg te dragen voor de veiligheid van je trainingspartner en jezelf zijn dan ook een belangrijk aandachtspunt.

De hoofdelementen tijdens de les zijn ademhalingsoefeningen, verschillende kenjutsu series en battojutsu (zwaardtrekken). Dit natuurlijk altijd vanuit het centrum en met aandacht voor een ontspannen lichaamshouding.

Voor de training in Kashima no Tachi werken wij samen met Paul Smith sensei (6e dan) uit London. Paul sensei heeft meer dan 30 jaar ervaring en heeft onder Inaba sensei in de Shiseikan Budojo (Meji Jingu Tokyo) getraind. Zijn benadering van budo en de integratie van aikido en kenjutsu is direct beinvloed door de onderricht van Inaba sensei.

Kennismaken met Aikido? Het leukste is om gewoon mee te doen, neem contact op voor een gratis proefles.